De naam ‘Kyko Duarte’ mag dan klinken als een Japans-Mexicaanse manga-artiest, maar eigenlijk is hij een geweldige Spaanse comicmaker, een autodidact die magnifieke fantasy-verhalen en -tekeningen uit zijn mouw schudt. En nu komt hij naar FACTS!

Kyko Duarte, echte naam José Francisco Duarte, is al sinds zijn eerste toevoeging aan zijn bibliografie Koud Bloed (De sang froid) in 2003 een echte aanwinst voor de comic- en stripwereld. Daarna dikte hij zijn lijst fantasy-art nog stevig aan met kleppers als Le Capitaine Fracasse, Chroniques de la Guerre des Fées, Dans la paume du diable, Elfes, World War Wolves, Hero Corp en Medicis.

Kyko Duarte was eveneens een zeer productieve cartoonist. Op zijn 19e had hij al verschillende contracten beet voor kranten en magazines, waarvoor hij dagelijks of wekelijks grappige, satirische en politiek getinte cartoons leverde.

Kyko Duarte zal aanwezig zijn op FACTS in samenwerking met uitgeverij Daedalus, die ook exposant is op ons evenement.

Zijn website

Zijn Twitter

Zijn Facebook

Als je deze geweldige artiest wil ontmoeten, kom dan zeker naar FACTS op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Flanders Expo, Gent! Kyko Duarte zal beschikbaar zijn op beide dagen. 

 

 

Present at FACTS: 2014 | 2017-2-October


Website: http://kykoduarteebook.blogspot.be