dropbox-Pam%20geisha_edited-2De Amerikaanse film- en tv-actrice Kristin Bauer, die al in de business zit sinds haar vroege twintiger jaren, is het best bekend als Pam De Beaufort, de vampier en mede-eigenaar van Bon Temps’ Fangtasia bar in True Blood. Meer recent vertolkte ze ook perfect Maleficent in Once Upon a Time.

Kristin had een idyllische jeugd in de staat Wisconsin, eentje die in het teken van dieren stond. In ‘junior high’ raakte ze geïnteresseerd in kunst, meer bepaald tekenen en schilderen. En eens ze haar diploma van ‘high school’ had, schreef ze zich in voor nog eens drie jaar kunstschool. Na die periode verhuisde ze naar Los Angeles, Californië, om er een acteercarrière uit te bouwen.

En dat werkte wonderwel. Twee jaar later werd ze gecast voor de FOX-komedie The Crew.

In 1996 verscheen Kristin Bauer opnieuw op het kleine scherm, als de memorabele “Man Hands” Gillian, Jerry’s vriendin in de serie Seinfeld. Door de jaren heen had ze nog heel wat terugkerende gastrollen, waaronder Geneva Renault, de gezette secretaresse van een high-tech securityagentschap, in de korte dramaserie Total Security, Candy Cooper in het CBS-familiedrama That’s Life, en de sexy, softbal ‘pornomoeder’ in de komedie Hidden Hills. In 2008 werd ze gevraagd om mee de vampierenbar Fangtasia uit te baten, samen met de formidabele Viking Eric Northman (Alexander Skarsgård) in HBO’s True Blood.

Vandaag woont ze in LA met haar Zuid-Afrikaanse echtgenoot en muzikant Abri van Straten, twee geredde honden en twee geredde katten. Ze deelt haar tijd tussen opnames, schilderen en onfrisse zaken aan het licht brengen. Ze werkt samen met IFAW, The Amanda Foundation, Oceana, PCRM en andere goede doelen. De natuur en dieren zijn haar grootste passie, omdat ze “altijd onbaatzuchtig zijn en me meer gegeven hebben dan ik ooit had durven te dromen of ooit kan teruggeven. Moeder natuur is de grootste artiest die ik ooit gezien heb.”

 

Wil je deze geweldige actrice ontmoeten? Kom dan naar FACTS, op 22 en 23 oktober in Flanders Expo, Gent! Kristin Bauer zal op zaterdag én zondag beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en Q&A’s.

 

 

Koop hier je tickets!

 

De vele gezichten van Kristin Bauer

1. Maleficent in Once Upon a Time

2. Pam De Beaufort in True Blood

3. ‘Man Hands’ in Seinfeld

Present at FACTS: 2016-2-october