Met zijn grote rollen in blockbusters als Thor: RagnarokJudge Dredd, Star Trek EN The Lord of the Rings, plus terugkerende rollen in iconische series als Xena en Hercules, kunnen we niet anders dan uit ons vel te springen van enthousiasme: Karl Urban komt naar FACTS October 2017! 

Mocht deze Nieuw-Zeelandse acteur commentaar geven op deze pagina, dan zou hij zeker iets zeggen als: “Dammit Jim, I’m an doctor, not a superhero!” Maar daar zijn wij het alvast niet mee eens. Karl Urban is nog maar 45, maar hij heeft al meer fandom-uitlokkende rollen gehad dan veel andere acteurs van zijn leeftijd. Wij zijn alvast fan.

Bones & Swords

Om maar een paar cases te noemen in de filmindustrie: Karl Urban gaf gestalte aan Judge Dredd in de film Dredd (2012), de bekende comic-held.

De Trekkies zullen deze acteur vooral kennen als het personage dat nogal vaak te vinden is in de ‘Dammit Gym’ (ha!): Dr. Leonard “Bones” McCoy. Karl Urban mocht schitteren in de meest recente avonturen van de sci-fi franchise, namelijk in Star Trek: The Future Begins (2009), Star Trek: Into Darkness (2013) en Star Trek: Beyond (2016).

In The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) en Return of the King (2003), de laatste twee films in de Peter Jackson-trilogie, gaf Karl Urban het beste van zichzelf als Éomer, de Rohan-ridder op het gepantserde paard.

Necromongers en … Cupido

Nog meer topprestaties van Karl Urban? Geen probleem! Necromonger Commander Vaako in The Chronicles of Riddick (2004) en diens vervolg Riddick (2013), John Grimm in de film Doom (2005), Munder in de horrorprent Ghost Ship (2002) en nog veel meer. Voor de Vlamingen: Karl Urban was ook Vincent Stevens in The Loft (2014), de Amerikaanse versie van de Belgische film door Erik Van Looy.

Wat de tv-series betreft: daarvoor kunnen we de iconische 90’s-series Xena: Warrior Princess en Hercules: The Legendary Journeys belichten, waarin Karl Urban de terugkerende personages Julius Caesar en Cupido speelde.

 

Karl Urbans volledige filmografie

Zijn Facebook

Zijn Twitter

Zijn Instagram

 

FACTS is enorm trots om deze geweldige acteur te mogen verwelkomen op FACTS 2017, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober, in Flanders Expo, Gent. Karl Urban zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen.

 

 

 

De vele gezichten van Karl Urban

 

1. Als Judge Dredd in Dredd (2012)

2. Als Dr. Leonard “Bones” McCoy in Star Trek

3. Als Éomer in The Lord of the Rings

 

 

Present at FACTS: 2017-2-October