Ik heet Jérôme ALQUIE en ik ben een tekenaar uit Marseille. Ik werk al een vijftiental jaar in Frankrijk als illustrator van Franse, Amerikaanse maar bovenal Japanse animatie. Ik leerde te ‘kijken’ dankzij de animatieseries waarmee ik opgroeide, zoals Goldorak, Ulysse31, Albator, DragonBall Z en Saint Seiya.

Vandaar dat ik in de jaren 2000 dvd-covers van oudere tekenfilms illustreerde voor Franse uitgevers van anime. Ik gaf de tekenfilms een moderne look en bleef daarbij trouw aan de typische kenmerken van die tijd. Omdat ik een eigen stijl wilde creëren, startte ik daarna verscheidene persoonlijke projecten op, zoals de collectie schilderijen ‘Sweet Savage’ die een internationaal succes werd.

In 2008 publiceerde Editions Delcourt uiteindelijk SURNATURELS, de strip die in samenwerking met scenarioschrijver Arnaud Dollen tot stand kwam. Ondertussen zijn er reeds 4 albums verschenen die een eerste blik werpen op het leven van Silène, een vijftienjarig meisje dat verlangt naar een ‘normaal’ leven na maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen. Ze wordt bedreigd door een groot gevaar maar haar nieuwe vrienden beschermen haar… met hun bovennatuurlijke krachten!

 

Wil je deze geweldige artiest ontmoeten? Kom dan naar FACTS October 2017, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Jérôme Alquié zal op beide dagen aanwezig zijn in de Artist Alley.

 

 

 

 

 

Present at FACTS: 2002 | 2007 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016-2-october | 2017-2-October


Website: http://www.jerome-alquie.com/