Once Upon a Time is hoe de meeste mooie verhalen starten, maar voor Jared Gilmore is het eerder een ‘volgend hoofdstuk’ in zijn korte, maar al krachtige carrière. Van de 17 jaar dat hij al op deze planeet rondloopt, heeft hij al een groot stuk meegespeeld in series als Once Upon a TimeMad Men en nog veel meer.

Toen Jared en zijn tweelingzus Taylor vijf jaar oud waren, beslisten hun ouders om een agentschap voor Taylor in te huren, die haar in de film- en tv-wereld moest helpen. Ze had immers al een hele tijd een liefde voor acteren en podia getoond. En Jared mocht mee. Gelukkig voor Jared bleken de agenten een neus voor talent te hebben: ze waren ook in hem geïnteresseerd. En met rede, zo blijkt.

Zijn zus ruilde het podium algauw in voor een paardenzadel, Jared zette zijn queeste verder. En met succes: kort nadat hij zijn T-shirtmodel- en reclame-opdrachten binnenhaalde, versierde hij meerdere coole rollen voor tv en film. Jared Gilmore was Don Drapers zoon Bobby in Mad Men (2009-2010), Justin Adams in Hawthorne (2010) en ‘Little Bill O’Reilly in Talkshow with Spike Feresten (2008-2009). Hij had ook gastrollen in Men of a Certain Age, Roommates, Without a Trace en Passions.

Fans van Once Upon a Time (2011-2017) zullen hem vooral kennen als de Henry Mills, de zoon van Emma Swan en Neal Cassidy, alsook de geadopteerde zoon van Regina Mills, een rol die Jared Gilmore vasthield van de eerste aflevering tot vandaag.

Op het grote scherm speelde hij mee in A Nanny for Christmas, The Back-Up Plan met Jennifer Lopez, Opposite Day en Overnight.

In 2012 won hij de Young Artist Award voor Best Performance in a TV Series – Leading Young Actor, voor zijn rol in Once Upon a Time. We zijn er zeker van dat hij een mooie toekomst voor zich heeft.

 

Over mooie toekomst gesproken: als je deze geweldige acteur wil ontmoeten, kom dan zeker naar FACTS 2017, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Flanders Expo Gent! Jared Gilmore zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, panels en signeersessies op beide dagen.

 

 

 

Present at FACTS: 2017-2-October