Hermann, oftewel Hermann Huppen, is een Belgische stripartiest die sinds zijn debuut in 1964 het nog geen dag nagelaten heeft om geweldig te zijn in zijn werk. Om maar een paar hoogtepunten te noemen: Bernard Prince, Duke, Comanche en Jeremiah. Boem!

De naam Hermann kan je net zo goed graveren op een kwaliteitsstempel, want telkens als hij met zijn pen zwiept, is het goed raak. De aandacht voor detail die deze man in zijn kunst stopt, is simpelweg ongelooflijk. En meerdere series hebben al meermaals van zijn werkwijze mogen profiteren.

Bernard Prince, bijvoorbeeld, het verhaal over een Interpol-agent die avonturier wordt. Deze serie werd gepubliceerd in het legendarische Kuifje-stripmagazine.

En Comanche, waarin hij zijn liefde voor westernverhalen met plezier tentoonspreidt.

En vergeet Jeremiah niet, de serie in een postapocalyptische versie van de Verenigde Staten, die het trouwens schopte tot een Amerikaanse tv-serie met Luke Perry.

Geen wonder dat Hermann de prestigieuze Angoulême Comic Award gewonnen heeft!

We kunnen hier niet alle werken van deze artiest overlopen, maar ga gerust eens kijken op deze website voor een meer gedetailleerd overzicht.

Wil je deze artiest ontmoeten? Kom dan zeker naar FACTS op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Flanders Expo. Hermann zal op zaterdag present zijn in de Artist Alley.

 

 

 

Present at FACTS: 2017-2-October