Guillermo Ortego faceGuillermo Ortego, geboren en getogen in Madrid maar op dit moment honkvast in London, inkt al comics en illustratieve boeken en magazines in sinds hij in 2009 met zijn diploma Geschiedenis in de hand zijn rechthoekig hoedje in de lucht smeet. Hij zat sindsdien dus niet bepaald stil.

Als inkter werkte hij al voor Amerikaanse uitgeverijen als Marvel, DC, Valiant en Dynamite Entertainment. Door de jaren heen heeft hij ook samengewerkt met grote namen uit het milieu, waaronder vermaarde tekenaars Jim Cheung, Emanuela Lupacchino, Ardian Syaf, Mikel Janin, Paco Díaz en Robson Rocha, aan comics als X-Factor, Avengers, Original Sin, Superman Unchained, Justice League Dark, Grayson, Earth Two: World’s End en Batman Eternal.

Als illustrator produceerde hij tussen 2008 en 2014 als een geoliede machine regelmatig tekeningen voor Mediapunta Magazine. Daarnaast tekende hij portretten voor Everests officiële Real Madrid biografiecollectie. Je kan Guillermo’s artwork ook vinden in de bloemlezingen Nueve Preguntas, Dibbuks (2012) en in The Organ Grinder (2014) door de Canadese uitgever 7th Wave Comics.

Vandaag werkt hij ook voor de Spaanse krant Marca en El Mundo.

Wil je Guillermo Ortego in levenden lijve ontmoeten? Dat kan! Kom hem bezoeken in FACTS’ Artist Alley, op 22 en 23 oktober!

 

 

 

Present at FACTS: 2016-2-october


Website: http://willortego.com/