Comicliefhebbers zullen deze sympathieke Spaanse artiest vast het best kennen via series als Green World en Isabellae, maar we geven hem evenveel krediet voor de animatieseries van Cédric en Papyrus van Dupuis, en voor de films Le Cid en Astérix et les Vikings, om er maar een paar te noemen.

Wat zijn comicwerk betreft, willen we even de geweldige reeksen Green World en Isabellae belichten. Green World kreeg slechts één comic, maar wist op overtuigende wijze een interessante dystopie te schetsen, waarin de uitputting van de natuurlijke rijkdommen van planeet Aarde mooi gepaard wordt met druïdes en enorme, bijna goddelijke creaturen.

Isabellae is nog zo’n uniek verhaal. Centraal figuur is hier de dochter van een Ierse heks en een grote samuraikrijger, die op zoek gaat naar haar verdwenen zus en wordt bijgestaan door de geest van haar vader. Dat je hier en daar een druppeltje bloed of een verloren ledemaat terugvindt, is vrij groot.

Kortom: de Artist Alley heeft er weer een geweldige artiest bij. En dat niet alleen: zijn vrouw Montse Martin – eveneens een begenadigd artieste – zal hem vergezellen naar FACTS!

Gabors website

Een meer volledige lijst van Gabors comicwerk

Wil je deze geweldige artiest ontmoeten en misschien een handtekening of sketch van hem krijgen? Kom dan naar FACTS 2017, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Flanders Expo, Gent! Gabor zal op beide dagen aanwezig zijn.

 

Present at FACTS: 2017-2-October