Erika Eleniak FaceHeeft iemand zin in wat jaren-’80-nostalgie? Want de adembenemende Erika Eleniak kan daar zeker voor zorgen! Deze actrice en voormalig Playboy-model uit Los Angeles heeft haar tv- en filmwatertjes alvast doorzwommen.

 

Fans van E.T. The Extra-Terrestrial (1982) zullen haar herkennen als het mooie meisje van de kusscène in het klaslokaal, omgeven door tientallen vrijgelaten kikkers. Ze was pas 13 toen ze dit debuut scoorde en ze zette haar loopbaan op het witte doek gestaag verder.

Haar eerste rol als volwassene was als Vicki De Soto in de remake van de horrorfilm The Blob in 1988, waar ze een van de eerste slachtoffers was van het slijmerige gevaar. Vervolgens was ze te zien in de Steven Seagal-film Under Siege (1992), in de komedie The Beverly Hillbillies (1993), in Final Voyage (1999) en in Betrayal / Lady Jane: Killer (2003) als Emily Shaw, de hoofdrol. Maar dat zijn slechts een paar vermeldingen uit haar lange lijst.

 

Naast haar escapades in de filmindustrie, is Erika waarschijnlijk vooral bekend voor haar tv-werk: als Shauni McClain in Baywatch. Als een van de eerste actrices, samen met de onvergetelijke Pamela Anderson en FACTS-gast David Hasselhoff, zette ze mee de toon voor deze 80’s-serie.

 

Wil je deze geweldige actrice ontmoeten? Kom dan naar FACTS, op 22 en 23 oktober, in Flanders Expo, Gent! Erika Eleniak zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, Q&A’s en signeersessies op zaterdag en zondag.

 

 

Koop hier je tickets!

 

 

 

1. E.T. The Extra-Terrestrial (1982)

2. Vicki De Soto in The Blob (1988)

3. Shauni McClain in Baywatch (1989-1992)

Present at FACTS: 2016-2-october