Corin Nemec is waarschijnlijk het best bekend voor de rol van Jonas Quinn in Stargate SG-1 (2002-2004) en als Christian Campbell in Supernatural (2010). Deze geweldige acteur verscheen onder andere ook in de populaire tienersitcom Parker Lewis Can’t Lose (1990-1993) als Parker Lewis, in Smallville (2002-2012) als Jude Royce en in vele andere interessante producties.

Stargate SG-1-fans zullen Corin Nemec herkennen als Jonas Quinn, de Langaraanse wetenschapper met een exemplaar hersenen dat qua snelheid makkelijk een vergelijking met Usain Bolt doorstaat. Een prachtige aanwinst voor het Stargate-team, dus. Dat de kijkers thuis dezelfde mening bleken toegedaan, mag een prestatie heten, want Corin Nemec had de taak om Michael Shanks’ lege plaats in te vullen vanaf seizoen 6. En daar heb je heel wat skills voor nodig.

Als je hem wil zien schitteren in een hoofdrol, dan kunnen we Parker Lewis Can’t Lose aanraden, de a 90’s-tienersitcom die zijn carrière gelanceerd heeft. En als je echt diep in de filmgeschiedenis wil duiken, bekijk dan zeker de cultklassiekers MosquitoMan/Mansquito (2005) en Sand Sharks (2012). De lijst met Corin Nemec’s mijlpalen gaat veel verder dan deze bloemlezing.

 

Corin Nemec was in 2005 al te gast op FACTS, maar we zijn nu zelfs nog iets meer enthousiast om hem te mogen ontvangen als gast voor FACTS October 2017.  Hij zal beschikbaar zijn op zaterdag én zondag, voor fotoshoots, signeersessies en panels. Kom hem ontmoeten op 21 en 22 oktober 2017, in Flanders Expo, Gent!

 

De vele gezichten van Corin Nemec

1. Jonas Quinn in Stargate SG-1 (2002-2004)

2. Christian Campbell in Supernatural (2010)

Enkele weetjes over Corin Nemec:

  • Corin Nemecs eerste rol was er eentje voor de serie Webster.
  • Corin Nemec raakte geïnspireerd om te gaan acteren nadat hij de film The Goonies had gezien op zijn 13e. Zijn vader was voor die film trouwens verantwoordelijk voor de art direction.
  • Corin Nemecs geboortenaam is Joseph Charles Nemec IV. Hij koos later voor Corin, een naam die sterk leek op de bijnaam die zijn moeder hem altijd gaf: Corky.

 

Present at FACTS: 2005 | 2017-2-October