foto-castellini-figura-scontornataClaudio Castellini is geboren in Rome, Italië, op 3 maart 1966. Hij mag met recht en rede een ‘veteraan’ in de internationale comicwereld genoemd worden.

Claudio Castellini maakte zijn debuut met Dylan Dog bij de Italiaanse uitgever Sergio Bonelli Editore, waarna hij ‘graphic creator’ werd van Nathan Never. In 1993 kreeg hij de buitengewone kans om voor Marvel te werken, aan de covers van Fantastic Four Unlimited en voor een Silver Surfer-graphic novel geschreven door Ron Marz, genaamd Dangerous Artifacts.

Dat mag je interpreteren als een ware inzegening: Claudio Castellini is de allereerste Italiaanse auteur die voor Marvel begon te werken. Hij was daarmee de pionier van de ‘Italiaanse invasie’ bij Marvel. Hij won ook de Yellow Kid, een belangrijke Italiaanse prijs. Hij gaat verder met de crossover Marvel Vs. DC – ooit bestseller van het jaar, trouwens – met meerdere covers en edities van de voornaamste Amerikaanse iconen, zoals Spider-Man en Conan.

Hij werkt ook samen met Dark Horse, waar hij onder meer Predator: Demon’s Gold realiseerde, waarmee hij in 1998 een nominatie voor de begeerde Eisner Awars in de wacht sleepte. Hij bracht er ook een Darth Vader-verhaal voor de serie Star Wars Tales tot een goed einde, getiteld Extinction. In 2001 tekende hij The Call voor Batman Black & White en in 2003 keerde hij terug naar Marvel voor de miniserie Wolverine: The End, door Paul Jenkins. Nog iets later werd hij de officiële coverartiest van de serie Batman: Gotham Knights en tekende hij meerdere covers voor Superman/Batman en Countdown to Final Crisis.

Voor WildStorm comics tekende hij Thundercats– en Robotech-covers en werkte hij aan het boek The many worlds of Tesla Strong door Alan Moore. Zijn laatste werk voor DC is een nog uit te geven Superman-miniserie, geschreven door Mary Wolfman.

Wil je  Claudio Castellini ontmoeten? Kom dan naar FACTS op zaterdag 1 en zondag 2 april, in Flanders Expo, Gent! Vergeet niet om  je tickets vroeg genoeg te kopen, om zo te genieten van de beste prijzen. 

 

 

 

castellini-darth-vader-for-valenciennes fantastici4 castellini-copertina-ss-il-buio-oltre-le-stelle-100dpi-for-valenciennes castellini-silver-surfer-dangerous-artifacts-page-7-100dpi

Present at FACTS: 2017-1-Spring