De Franse artiest Bengal vertoont veel gelijkenissen met de koninklijke tijgersoort waarnaar zijn naam verwijst. Zijn kunst is dynamisch, prachtig en kan met gemak zijn klauwen in je zetten. Enkele mooie voorbeelden: Naja, Kronieken van Konvooi, Supergirl en X-23. 

Fans van de Europese comicstijl zullen Bengal wellicht kennen van onder meer Naja en Kronieken van Konvooi. ‘De tijger’ brak heel wat potten met deze twee toppers, maar zijn bibliografie stopt daar zeker niet. Meka, de epiek over enorme robots. Departement Delta, het verhaal over mythische figuren. En ga zo maar door!

Bengal werkt ook voor Marvel en DC Comics, aan geweldige series als Supergirl, X-23, Batgirl, All-New Wolverine, Teen Titans en meer.

Hij was ooit eveneens vier jaar long designer bij videogamestudio DarkWorks, bekend voor Ghost Recon: Advanced Warfighter en Alone in the Dark: The New Nightmare.

 

Wil je Bengal ontmoeten? Kom dan naar FACTS op zaterdag 21 en zondag 22 oktober, in Flanders Expo, Gent! Bengal zal op beide dagen aanwezig zijn in de Artist Alley. 

 

 

Present at FACTS: 2017-2-October