Als Image Comics, Marvel en DC Comics gaan touwtjetrekken om deze Italiaanse artiest in hun gelederen op te nemen, dan mag je er zeker van zijn dat we ons touwtje er mee aan vastknopen. En kijk eens aan, we hebben zo hard getrokken dat hij naar Gent gekatapulteerd is! 

Alberto Ponticelli’s carrière begon met een groep vrienden die hun werk zelf uitbrachten en daarvoor zelf een uitgeverij opstartten: Shok Studio.

Na een tijdje werd Ponticelli opgemerkt door Dark Horse Comics, die uiteindelijk zijn verhalen vertaalde en uitgaf in de Verenigde Staten.

De omzwervingen van Alberto Ponticelli leidden hem naar verschillende opportuniteiten. Hij werkte voor magazines als Heavy Metal en hij startte zijn eigen serie Sam and Twitch, geschreven door Brian Michael Bendis voor Image Comics. Die laatste uitgever was ook degene die zijn Godzilla-comics uitbracht. Verder maakte hij ook kunst voor Marvel Knights en de Blade 2 filmadaptatie voor Marvel Comics. En vergeet natuurlijk zijn Dark Knight-edities voor DC niet.

Deze man heeft in zijn carrière heel wat awards en nominaties in de wacht gesleept. Alberto Ponticelli won in 2006 de Boscarato Award voor beste artiest voor La rage au poing, een graphic novel over mixed martial arts in de Braziliaanse favela’s. Met Blatta, de eerste graphic novel die hij zowel schreef als illustreerde, won hij in 2009 de Micheluzzi award voor beste artiest. Van Blatta zou er binnenkort ook een tv-filmadaptatie verschijnen.

En laten we zijn pronkstuk Unknown Soldier – gepubliceerd bij Vertigo – niet vergeten, waarmee hij een nominatie kreeg voor de begeerde Eisner Awards.

Ook in zijn bibliografie: de ronduit geweldige series Frankenstein, Animal Man, Dial H, Second Sight, Hungry Ghosts en nog veel meer.

 

Zijn website

Zijn Facebook

Zijn Twitter

Zijn Instagram

 

Wil je deze geweldige artiest ontmoeten? Kom dan naar FACTS 2017, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Flanders Expo, Gent! Alberto Ponticelli zal op beide dagen aanwezig zijn.

 

 

 

Present at FACTS: 2017-2-October