Tom Hopper

Introductie

Tom Hopper was al te zien in heel wat grote producties, van zijn memorabele bijrollen in Game of Thrones en Doctor Who, tot net zo fantastische hoofdrollen in Merlin, Black Sails en The Umbrella Academy.

BEKEND ALS

  • Luther Hargreeves in The Umbrella Academy
  • Dickon Tarly in Game of Thrones
  • Sir Percival in Merlin
  • Billy Bones in Black Sails
  • Jeff in the Doctor Who episode ‘The 11th Hour’

KORTE BIO

Wanneer je Tom Hoppers acteercarrière erbij neemt, dan zie je dat hij als een pijl uit een boog door de acteursgilde geschoten is. Zeker wanneer je tot je ‘humble beginnings’ een topserie als Doctor Who mag rekenen en wanneer je deel hebt uitgemaakt van enorme producties als Game of Thrones, Black Sails en de recente Netflix-hitserie The Umbrella Academy. FACTS is daarom vereerd om acteur Tom Hopper aan te kondigen als de volgende gast voor zijn Spring Edition, op zaterdag 6 en zondag 7 april in Flanders Expo, Gent.

Met een geboortedatum van 1985 ben je in de acteurswereld in principe nog altijd een benjamin, maar het traject van Tom Hopper is niets om je neus voor op te halen. Om maar een bloemlezing te geven van de grote producties waar hij al deel van uitmaakte: Game of ThronesDoctor Who, de zeer aangename 2008-serie MerlinBlack Sails en The Umbrella Academy, naast Ellen Page.

The Umbrella Academy is een nieuwe Netflix-hype, een adaptatie van de gelijknamige comicserie van Gerard Way en Gabriel Bá. Tom Hopper portretteert er op prachtige wijze Luther Hargreeves, alias Number 1 / Space Guy, de man met bovenmenselijke krachten. Het is alsof hij nooit iets anders gedaan heeft dan hoofdrollen te spelen.

Hij heeft natuurlijk ook al heel wat oefeningen achter de kiezen. Zo had hij een hoofdrol in Black Sails, waarin hij 4 seizoenen lang Billy Bones vertolkte. En ook in de serie Merlin, waarin hij van 2010 tot en met 2012 de bekende middeleeuwse ridder Sir Percival speelde.

En in de enorme internationale productie Game of Thrones speelde hij in seizoen 7 overtuigend Dickon Tarly, de goedbedoelende broer van Samwell Tarly.

Wil je deze geweldige acteur ontmoeten? Kom dan op zaterdag 6 en zondag 7 april naar Flanders Expo Gent, voor FACTS Spring 2019. Tom Hopper zal er beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningen en panels op beide dagen van het FACTS-weekend.

 

Want to meet Tom Hopper?

ACTEURS Handtekeningen

ACTEURS PANELS

Artist Alley

ARTIESTEN SKETCHES & COMMISSIES

ARTIESTEN Handtekeningen

BLIJF UP-TO-DATE

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!