FACTS & Kayzr presenteren eSports op FACTS Fall!

Het Gentse gamebedrijf Kayzr organiseert met FACTS een ongezien Belgisch eSports-evenement, een competitie voor gamers. Op de oktobereditie van FACTS zal je kunnen genieten van een 1.200 m² grote eSports-arena en kans maken op een deel van de enorme prijzenpot. 

In deze ‘Kayzr League’ nemen teams van gamers het tegen elkaar op in de tactische shooter Counter-Strike en in de auto-voetbalgame Rocket League (wordt mogelijk nog aangevuld), waarbij ze kans maken op een deel van de enorme prijzenpot van €6.400 en een ticket voor een spectaculair, nog aan te kondigen ‘mystery event’. Deze prijzenpot is de grootste Belgische prijzenpot ooit gegeven door een Belgische organisatie voor lokale spelers.
“We willen met dit evenement de doorbraak van eSports (competitief gamen) in België een stevige duw in de rug geven”, aldus Davy De Groote, eSports-marketeer van Kayzr. “Competitiegamen is vandaag al een heuse sport die wereldwijd 385 miljoen kijkers aantrekt, waarvan ongeveer de helft zeer regelmatige kijkers. Analisten beweren dat in 2020 het aantal regelmatige kijkers met 50% gestegen zal zijn. Bovendien is de prijzenpot vaak hoog genoeg om van de winnaars miljonairs te maken. Als België niet achterop wil hinken, doet het er dus goed aan om zo snel mogelijk mee op de wagen springen.” 
De deelnemende teams moeten eerst voorbij een reeks kwalificatietoernooien via het eSports-platform van Kayzr. In de laatste fase nemen zes teams het tegen elkaar op in twee seizoenen van telkens vier weken. Elk seizoen heeft een eigen finale, waarvan de eerste zal plaatsvinden op de oktobereditie van partner FACTS, in Flanders Expo Gent.
Dat FACTS, het halfjaarlijkse fantasy- en scifi-evenement, mee zijn schouders onder het project zet, doet beide partijen popelen. “FACTS wil stevig inzetten op videogames in al zijn facetten”, verklaart Anthony Audenaerd, marketing- en persverantwoordelijke van FACTS. “We ontvangen jaarlijks 75.000 bezoekers en ze zijn nagenoeg allemaal dol op de gamecultuur, dus dat wordt een feest. FACTS zal een volledige gaminghal vullen met de nieuwste videogamereleases, de grootste gamebedrijven en nieuwe en nostalgische game-ervaringen, maar zo’n groots eSports-evenement is toch de kers op een al heerlijke taart.”De herfsteditie van FACTS vindt plaats op 21 en 22 oktober 2017 in Flanders Expo, Gent.
Voor meer info: www.kayzr.com/kayzr-league.