ESports is de afgelopen jaren internationaal helemaal doorgebroken. Professionele gamers verdienen goed hun brood en vullen met sprekend gemak zalen en arena’s van 20.000 personen. Ook België en Nederland maken nu de sprong in de wereld van eSports, al doen ze dat nog wel met kinderschoenen aan.

Maar samen met het Gentse eSports-bedrijf Kayzr boost FACTS de Belgische eSports-scene door dit jaar een spectaculaire eSports-show op een al even fantastisch podium te organiseren, waar toppers uit de Benelux het tegen elkaar zullen opnemen. Op dit eSports-podium zullen vijf verschillende games de revue passeren. Spektakel op het hoogste niveau gegarandeerd!

Alle activiteiten hieronder vinden plaats op de eSports stage in de Gaming Hall. 

Het tijdschema staat onder aan deze pagina.

FACTS verwelkomt vier teams van vijf, bestaande uit de beste Counter-Strike: Global Offensive-spelers in de Benelux. Tijdens de 6 weken voorafgaand aan FACTS hebben ze hun plek verdiend door onze Kayzr League te domineren, waarin meer dan 100 teams streden voor winst.

Welke teams worden ‘ge-one Deagled’ en wie gaat op een AWP-tacular killing spree? Kom het mee ontdekken op FACTS!

Prijs

  • Professionele gaming stoelen (waarde € 1.800)
  • Golden ticket voor een overnachting in het gloednieuwe Arcade Hotel in Amsterdam

Halve finale op zaterdag

Finale op zondag 

Rocket League is een opkomende hype in de gamingwereld. Makkelijk op te pikken is wegens het simpele concept, maar even moeilijk weer weg te leggen door de hoge funfactor.

In Rocket League wordt er voetbal gespeeld met raketaangedreven, hydraulisch getunede, pimped-out chromed-out auto’s! Als je met behulp van je raketboosters daarbij nog enkele acrobatische moves kan maken is het helemaal compleet. ‘Komaan, nog 1 matchke?’ Op de eSports-stage nemen de allerbeste Rocket League teams van de Lage Landen het tegen elkaar opnemen, de gladiatoren die de Kayzr League van deze game overleefd hebben.

Prijs:

  • Professionele gaming stoelen (waarde € 1.800)
  • Silver ticket voor een overnachting in het gloednieuwe Arcade Hotel in Amsterdam

Halve finale op zaterdag

Finale op zondag

Op FACTS zal je de finales voor de Official Belgian Splatoon 2 Championship kunnen meemaken. De beste inktvissenteams nemen het tegen elkaar op en slechts één team zal victorie kraaien. Dat zullen ze luid doen, want het winnende team wordt officieel gekroond tot het beste Splatoon 2-team van België én mag de Belgische kleuren gaan verdedigen in de Europese finales in 2018! Kom hen mee aanmoedigen tijdens deze geweldige gevechten!

Voorrondes: 11.00u op de stand van Nintendo (214), in de Gaming Hall
Finale:
12.30u op het eSports-podium, eveneens in de Gaming Hall

Prijs:

  • Plaats in Europese finales in 2018

Klik hier voor meer info over Nintendo’s activiteiten

League of Legends (LoL), één van de allergrootste eSports games ter wereld, kan hier natuurlijk niet ontbreken. Dit spel is een ‘multiplayer online battle area’. Je speelt 5 tegen 5 met helden die elk specifieke skills en rollen hebben. Elk team heeft een nexus, vernietig de nexus van de tegenstander en je wint!

De game is ontzettend populair en groeide uit tot één van de grootste in de pro scene, op het wereldkampioenschap van 2016 werd zelfs een prijzenpot van $5,070,000 verloot!

Op zaterdag en zondag zullen er showmatchen gespeeld worden tussen echte League of Legends veteranen.

Dé voetbalsimulator bij uitstek. FIFA ligt dan wel nog maar enkele weken in de rekken, maar we weten zeker dat elke fan van digitaal voetbal hem al geïnstalleerd heeft.

Op zaterdag spelen twee Belgische toppers een showwedstrijd: Bryan Moeyaert van Defusekids (een eSports-team uit de proscene) en Stefano Pinna, de winnaar van het RSC Anderlecht eSports-toernooi. Een titanenstrijd!

Last but not least: William Boeva, de kleinste grote komiek van Vlaanderen en peetvader van FACTS, is de host van deze show. Hij zal het geheel presenteren.