(APRIL 2018) Comiclegende Brian Azzarello komt naar FACTS Spring 2018!

Brian Azzarello is een van de meest standvastige en actieve misdaadauteurs van de comicwereld. Hij is de bezieler van 100 Bullets en de auteur achter vele Batman, Joker, Superman, Wonder Woman en andere grote Vertigo- en DC Comics-series. Een ware comiclegende.

Als elke comicfan zijn top-10 van ‘favoriete comicauteurs’ zou delen, dan staat deze Brian Azzarello er geheid 100% van de tijd in. Hij heeft zo’n grote impact gehad op de comicwereld in de laatste twee decennia dat het moeilijk geworden is om edities te benoemen waarin hij geen directe of spirituele invloed heeft gehad.

Zijn meest bejubelde oeuvre bestaat waarschijnlijk uit Spaceman, Batman: Broken City en de Harvey- en Eisner Award-winnende serie 100 Bullets, in samenwerking met artiest Eduardo Risso.

Hij is ook verantwoordelijk voor DC’s meest recente relaunch van Wonder Woman, een verhaal over de bekende Amazone-heldin met een meer duistere, bijna horrorachtige twist.

Brian Azzarello was eveneens scenarioschrijver voor de geanimeerde versie van The Killing Joke (2016) en Batman: Gotham Knight (2008).

Maar daar stopt de lijst hoegenaamd niet: Hellblazer, Joker, Luthor, The Dark Knight III: The Master Race, de lange serie Superman: For Tomorrow, Before Watchmen (Comedian & Rorschach),… Er zijn véél redenen om Brian Azzarello dankbaar te zijn.

Maar we raden je aan om hem zelf te gaan bedanken in de FACTS Artist Alley!

Wil je de legendarische comicauteur Brian Azzarello graag ontmoeten? Dat kan! Kom naar FACTS Spring 2018, op zaterdag 7 en zondag 8 april in Flanders Expo, Gent. Hij zal aanwezig zijn in de Artist Alley op beide dagen.