Acteur Alan Tudyk (Star Wars / Disney / I, Robot) landt bij FACTS Fall 2018!

Het gebeurt niet vaak dat je een getalenteerde acteur, stemacteur én motion capture-specialist in één persoon terugvindt, maar Alan Tudyk past in dat plaatje. Hij is bekend dankzij zijn rollen in blockbusterfilms als Star Wars: Rogue OneI, Robot en Transformers, in series als Firefly en in heel wat animatieseries, -films en games.

INTRODUCTIE

  • Deze man is in zo veel producties te zien. ZO. VEEL. PRODUCTIES.
  • Alan Tudyk is de acteur achter K-2SO in Rogue One: A Star Wars Story en achter Sonny in I, Robot.
  • Als ‘gezicht’ kent u hem wellicht het best als Wash in Firefly/Serenity, als Dale Maddox in V en als Wray Nerely in Con Man.
  • Zijn stemacteurswerk is eveneens zeer uitgebreid, met rollen als Green Arrow in Injustice 1 & 2 en Young Justice, Alistair Krei in Big Hero 6 en zelfs Heihei de haan in Vaiana/Moana.
  • Alan Tudyk was tot op heden de stem van een personage in nagenoeg élke Walt Disney Animation Studios-film, te beginnen met Wreck-It Ralph in 2012.

Voor een meer gedetailleerd overzicht, check de biografie via de knop hiernaast.

BIOGRAFIE

Het gebeurt niet vaak dat je een getalenteerde acteur, stemacteur én motion capture-specialist in één persoon terugvindt, maar Alan Tudyk vervult de drie rollen op magnifieke wijze. Alan Tudyk is het best bekend voor zijn rollen in blockbusterfilms als Rogue One: A Star Wars StoryI, Robot en Transformers, in populaire series als Firefly en in heel wat animatieseries en games.

Wat zijn motion capture-skills betreft willen we graag zijn rol als droid K-2SO benadrukken, de co-piloot en sidekick van Rebel-piloot Cassian Andor in Rogue One: A Star Wars Story. De droid werd meteen een favoriet van menig Star Wars-fan met zijn geestige opmerkingen en innemende ‘persoonlijkheid’. En wetend dat Tudyk voor deze rol de hele tijd op stelten moest lopen, dat maakt het alleen maar meer bewonderenswaardig. Alan Tudyk kan trouwens gezien worden als een van de pioniers van deze acteermethode voor langspeelfilms, met zijn vertolking van robot Sonny in de film I, Robot in 2004.

In zijn lijst van meer herkenbare ‘gezichtsrollen’, mogen we zeker zijn hilarisch personage Hoban ‘Wash’ Washburne in Firefly en Serenity niet vergeten. De goeie relaties met de cast leidden uiteindelijk tot de populaire crowdfund-serie Con Man met collega (en 2016-FACTS-gast) Nathan Fillion. Andere Alan Tudyk-films en -series: Transformers: Dark of the Moon, V, Maze Runner: The Scorch Trials, Dodgeball: A True Underdog Story, A Knight’s Tale, Dollhouse en nog vele andere.

Naast zijn onberispelijk acteerwerk en motion capture-vaardigheden, is Alan Tudyk een zeer begenadigd stemacteur. Zijn stemmenwerk gaat van Green Arrow in de Injustice-games en in de Young Justice-animatieserie, tot Mickey in Halo 3: ODST en sabeltandtijger Lenny in Ice Age.

Nog een lofwaardig feit: Alan Tudyk was de stem voor minstens één personage in nagenoeg elk Walt Disney Animation Studios-film tot op heden, te beginnen met Wreck-It Ralph in 2012. King Candy? Dat is hij. Duke Weaselton in Zootopia? Dat is hij. De hertog in Frozen? Yep. Hij was zelfs de stem van Heihei de haan in Vaiana!

Een selectie maken uit de enorme carrière van Alan Tudyk voelt als heiligschennis, dus ga zeker op ontdekkingstocht op zijn IMDB-pagina! (zie ‘Social Media’-knop)

FOTOSHOOTS

Ga samen met deze acteur op de foto,
voor de lens van een professionele fotograaf!

HANDTEKENINGEN

Deze acteur is beschikbaar voor handtekeningen in de Guest Hall.
Voor meer info, klik op de onderstaande knop!

PANELS

Stel je vragen en ontdek geweldige geheimen bij de acteurpanels!

WAAR ZAL ALAN TUDYK TE VINDEN ZIJN?

Guest Hall

Alan Tudyk ontmoeten?

Kom dan voor een fantastische ervaring naar

Flanders Expo Ghent

op 29-30 september

voor FACTS Fall 2018!

Alan Tudyk zal beschikbaar zijn

in de Guest Hall

op beide dagen

voor fotoshoots, signeersessies en panels!

De vele gezichten van Alan Tudyk

1. K-2SO in Rogue One: A Star Wars Story

2. Hoban ‘Wash’ Washburne in Firefly/Serenity

3. Sonny in I, Robot

4. Dutch in Transformers: Dark of the Moon

5. Green Arrow in Injustice 1 & 2

6. Mickey in Halo 3: ODST

7. Wray Nerely in Con Man

8. Heihei de haan in Vaiana / Moana