10 tips & tricks: Zo overleef je je FACTS-avontuur

FACTS bezoeken is als een nieuw universum bezoeken. Het is enorm, het zit tjokvol nieuwe dingen om te ontdekken en het voelt altijd als gloednieuw aan. Maar om echt het onderste uit de FACTS-kan te halen, helpen we je bezoek voor te bereiden met deze tien tips.

1. Draag comfortabele schoenen op FACTS

FACTS is GROOT! We vullen bijna alle hallen van Flanders Expo, in totaal zo’n 50.000 m². Dat is ongeveer 7,5 voetbalveld! Weet dus dat je heel wat kilometers in de benen zal hebben zodra je FACTS verlaat.

 

 

2. Breng contant geld mee!

Er zullen veel plaatsen zijn op FACTS waar je NIET met een kredietkaart kan betalen. Je neemt dus beter genoeg cash mee om gemakkelijk je ronde in de exposantenhal te beginnen. En mocht je geen credits meer hebben, dan kan je altijd terecht gij onze geldautomaten en andere financiële diensten. No collector’s item will be left behind!

 

 

3. Bereid je voor en plan vooruit

We adviseren je om de menu’s van deze website (zie hierboven) te checken en te ontdekken wat FACTS zoal in petto heeft voor jou. Vergeet ook niet om de plattegrond en het officiële tijdschema door te nemen. Zo zal je niets missen tijdens je FACTS-bezoek!

 

 

4. Download de FACTS-app

De FACTS-app is als een kleine droid-vriend die je de weg toont en je helpt herinneren wanneer je naar je favoriete activiteit moet gaan. Zoek ‘FACTS Spring Edition 2017’ in de Play Store (Android) of App Store (iOS) en begin je af te vragen hoe je zelfs maar de ingang kon vinden zonder dit handige hebbeding.

 

 

5. Neem zeker een FACTS Galaxy-Paspoort!

Ons magazine heeft een make-over gekregen tot een persoonlijk FACTS Galaxy-paspoort! Het is nog steeds een schatkaart met alle nodige info over ons evenement, maar je zal het ook naar believen kunnen personaliseren. Welkom, officiële FACTS-burger!

 

 

6. Neem een goede camera mee!

Je zal bijzonder veel momenten hebben waarop je een goede camera kunt gebruiken. De enorme rekwisieten, tv- en filmscènes. De pakkende eerbetonen in de Fan Village! En al die geweldige cosplayers! Maak misschien ook al wat plaats vrij op je SD-kaart.

 

 

 

7. Reis licht

Het beste wat je kan doen, is enkel mee te nemen wat je nodig hebt. Je zal héél wat moeten wandelen en daarbij is een zware rugzak niet je beste vriend. Trouwens, je zal genoeg ruimte moeten vrijhouden voor al die geweldige merchandise die je hier op FACTS kan kopen! 

Bekijk zeker ook eens de veiligheidsmaatregelen inzake rugzakken.

 

 

8. Wil je een foto van of met een coole cosplayer? Eerst netjes vragen!

Hoewel FACTS-cosplayers er ge-wel-dig uitzien, zijn het nog altijd mensen. En die houden er doorgaans niet van om zonder hun toestemming gefotografeerd te worden. Maar als je het vriendelijk vraagt, dan zullen ze vaak met veel plezier toestemmen. 

 

 

9. Wees nieuwsgierig

Ja, de exposantenhal is groot genoeg om er een hele dag in rond te lopen, maar de zijhallen zijn zéker ook het ontdekken waard! We hebben elk hoekje gevuld met geweldige dingen – zoals The Beast, ’s werelds grootste opblaasbare hindernissenparcours – dus ga zeker op ontdekkingstocht!

 

 

10. Wees jezelf en maak plezier!

Misschien wel de meest waardevolle tip die we je kunnen meegeven. FACTS is de ideale plaats om eens compleet los te gaan en je fandom-dorst te lessen. Veel plezier!

 

 

Tot op FACTS, op zaterdag 1 en zondag 2 april, in Flanders Expo, Gent!